2020全国公共英四级词汇与语法试题(3)
首页 我的
0元领课 免费试听 资料下载 在线答疑
环球网校公共英语名师团队
更多>>
网校名师:涂秋玲
主讲课程:新概念、公共英语
网友评价:☆☆☆☆☆
毕业于北京外国语大学英语系,对成人和基础薄弱者学习外语的教学理论富有[详细]
  位置: 环球网校 公共英语 正文

2020全国公共英四级词汇与语法试题(3)

发布时间:2020-05-22    来源:环球网校

1. He told me that the firm could not afford __ such large salaries.

A. paying

B. to pay

C. to have paid

D. being paid

2. She has travelled in __ countries.

A. south

B. north

C. northern

D. northwest

3. The plane was then able to __ and it cleared the mountains by 400 feet.

A. rise

B. raise

C. arise

D. rouse

4. He had __ to go because he doesn't get on well with others.

A. everywhere

B. anywhere

C. somewhere

D. nowhere

5. Don't be so __; I'm not telling you what I've promised not to say.

A.odd

B.shocked

C.strange

D.curious

6. He __ his previous best performance in the 1000 meters.

A. improves

B. improves on

C. betters

D. proves

7. I __ to interrupt a man when he's busy working.

A. envy

B. hate

C. admire

D. improve

8. he was astonished __ what he found.

A. at

B. to

C. for

D. on

9. They made no effort to hide their amusement __ I produced a packet of sweets from my pocket.

A. whatever

B. wherever

C. whoever

D. whenever

10. I had hoped to get $1000 for my old car but had to __ a lot less.

A. settle down

B. settle in

C. settle for

D. settle on

环球网校小编提醒:考生如果怕自己错过考试报名时间和考试时间的话,可以免费预约短信提醒,届时会以短信的方式提醒大家报名和考试时间。

1. B 2. C 3. A 4. D 5. D

6. B 7. B 8. A 9. D 10. C

【知识点】

1. afford 后常接动词的不定式,所以应该选B:"to pay".

3. 此处只能选择一个不及物动词作答案

4. 句子的意思为:"他没有什么地方去因为与别人相处不好"

__ everywhere:每处

__ anywhere:无论何处

__ somewhere:某处

__ 所以,只有nowhere符合题意。

5. odd、strange均为"奇特的",shocked意为"惊讶的",curious既有"奇特的",还有"好奇的"意思。

6. better和improve均有"提高"、"改善"之意,better主要指改善地位或经济状况;improve指提高文化水平。

8. astonish后接动词时常用不定式。be astonished at 对……很惊讶

10. settle down 定居;

__ settle in 在新居安定下来;

__ settle for 勉强认可;

__ settle on 选定,决定。

环球网校友情提示:以上内容是公共英语频道为您整理的2020全国公共英四级词汇与语法试题(3),点击下面按钮免费下载更多精品备考资料。

公共英语课程推荐
更多>>
相关链接